Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  EVENT MARKETING EN PUBLIC RELATIONS en meer...

Google 360 Tour.. jouw bedrijf is een profilering in Google waard!

 

GOOGLE 360° Tour – virtuele Google bedrijfsfotografie. Zet je bedrijf op de kaart met Google Business View!

Google view

Je bent trots op je onderneming. Je voelt de passie om te groeien en steekt tijd en energie in je bedrijf om goed bij jouw bestaande en nieuwe klanten voor de dag te komen.
Met de inzet van een fraaie website, advertenties en communicatie via sociale media zoals LinkedIn, Google Mijn Bedrijf, Facebook en Twitter, wil je met potentiële klanten in contact komen en bij je bestaande klanten in beeld blijven. Een Google Business View kan daar een positieve bijdrage aan leveren.

Gezien en gevonden worden met Google Streetview techniek in 360°

Onlangs is er een nieuwe uiting in de marketingmix bijgekomen, waarbij jij bezoekers op het internet letterlijk de mogelijkheid biedt om via Google Streetview-techniek een virtuele rondleiding te volgen in jouw bedrijf, door inzet van speciale 360° fotografie.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Een door Google opgeleide en gecertificeerde fotograaf maakt met geavanceerde foto-apparatuur opnames om jouw bedrijf op professionele wijze in beeld te brengen. De ‘Google Trusted Photographer’ werkt volgens de kwaliteitsnormen die Google aan het aangeleverde beeldmateriaal stelt. Foto’s van de buitenzijde en het interieur zijn inbegrepen.
 • Met behulp van een plattegrond worden de verschillende standpunten bepaald waarop gefotografeerd wordt. De grootte (oppervlakte) van het bedrijf bepaalt de tijd die voor het maken van de opnamen nodig is, dit varieert per opdracht van één tot drie uur..
 • Met speciaal ontwikkelde software worden de foto’s aan elkaar ‘geplakt’ tot een geheel.
 • Het beeldmateriaal wordt digitaal verzonden naar de servers van Google.
 • Na ongeveer 7 werkdagen – en een grondige kwaliteitscontrole door Google Quality Control – staat jouw bedrijf zichtbaar online en is snel en eenvoudig op te zoeken in de zoekmachines op PC, laptop, mobiele telefoon of tablet, waar ook ter wereld!

Is je interesse voor een Google 360° Tour gewekt?

Op een afgesproken tijdstip worden jouw persoonlijke voorkeuren met de Google fotograaf besproken en de bedrijfsfoto’s gemaakt.
De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst; je betaalt een eenmalig bedrag voor het vervaardigen van de bedrijfsfoto’s.
Na plaatsing van de Google 360° Tour op Internet is jouw bedrijf 24 uur per dag, 7 dagen per week, jaar in – jaar uit online te bewonderen.

Waarom is een 360° virtuele Tour een aanrader om in te zetten als marketing middel?

 • Je bepaalt zelf de sfeer en uitstraling die voor jouw (potentiele) klanten belangrijk is
 • Voor een aantrekkelijk bedrag gun je iedereen een uniek kijkje binnen je bedrijf
 • Vergroot direct de zichtbaarheid in de zoekresultaten in Google
 • Direct zichtbaar in Google Maps, Google Street View, Google Lokaal en Google Place’s
 • Te gebruiken op Facebook, Twitter en andere Social Media kanalen
  Op Facebook is zelfs een extra tab te plaatsen, zodat volgers direct online bij jouw bedrijf kunnen binnenwandelen. (= optioneel en tegen geringe vergoeding te configureren)
 • Te integreren op je eigen website
 • De foto’s en de Google Bedrijfsfotografie kunnen gebruikt worden als presentatiemateriaal op beurzen, evenementen, online magazines, beeldschermen (narrowcasting) etc.
 • Eenmalige investering, geen periodieke kosten
 • Vandaag fotograferen, overmorgen het resultaat en jouw bedrijf staat online in de Google Cloud

De virtuele tour is ook interessant voor toeristische locaties, industriëel erfgoed of historische gebouwen.

De laatmiddeleeuwse Onze Lieve Vrouwetoren, een overblijfsel van een driebeukige kruiskerk, is dé blikvanger van Amersfoort.
In de volksmond wordt de toren “Lange Jan”genoemd, omdat het de, op twee na, hoogste toren van Nederland is. Bovendien is de locatie het kadastrale nulpunt van ons land, zoals goed zichtbaar is gemaakt in de vloer van de toren, welke opengesteld is voor publiek.
Tegenwoordig kan de historische toren ook virtueel bezocht worden via een Google 360° Tour, waarmee de Stichting Onze Lieve Vrouwetoren haar bezoekers de mogelijkheid biedt om de ruim 98 meter hoge toren te beklimmen zonder moe te worden en ook mindervaliden van het uitzicht over de historische binnenstad van Amersfoort kunnen genieten. 

Maak eens een virtuele rondleiding! 

Heb je belangstelling voor een virtuele Tour, neem dan contact met mij op! 

 

Tags: Google,Zoekmachine

Tags: SEO,zoekmachineoptimalisatie,marketing