Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  TEKSTSCHRIJVEN - COPYWRITING en meer...

Een oprukkend fenomeen in de wereld van marketing en advertising is videomarketing

Om een effectieve marketingcampagne compleet te maken is videocontent een aanrader! Consumenten zijn steeds meer online en verwachten gemakkelijk toegankelijke informatie over een product, bedrijf of dienst. Zeker in een tijd waarin we overspoeld worden met enorme hoeveelheden informatie, biedt video een uitkomst. Ruim 90% van de marketeers past video al toe als marketingtool. Je behaalt je doelstelling alleen als je werkt vanuit een concrete videomarketing strategie, ofwel een videoplan.

Videomarketing Strategie

Een goed verhaal, correcte informatie, een optimale beleving met passende muziek...alles begint bij het uitwerken van het videoconcept.
Jouw videomarketing strategie moet worden vertaald in een aansprekende, bij jouw bedrijfsvisie passende, video voor jouw product of dienst.
De consument heeft steeds meer behoefte aan 'in-the-moment' content. Een video of animatie is daarmee een krachtige tool. Bewegende beelden en geluid pakken sneller de aandacht en houden deze langer vast.Een videoplan in 3 stappen

Om video een rol te laten spelen in het succesverhaal van jouw bedrijf zul je vóór het maken van jouw video’s moeten vaststellen wat je wilt bereiken. Vanzelfsprekend krijg je advies bij het vaststellen van je videoplan.

Het videoplan is gebaseerd op een 3-stappenplan:

  1. Doelstelling - Welke doelstelling ligt ten grondslag aan je videomarketing strategie: Wat wil jij met jouw film bereiken, bij welke doelgroep en binnen welke periode?
    Deze doelstelling kun je zelf al hebben vastgesteld vanuit je algemene marketingstrategie. Mocht dit niet het geval zijn, dan gaan we om de tafel zitten en maken een plan of je videomarketing gaat inzetten voor bijvoorbeeld communicatie met je doelgroep, online marketing of sales.

  2. Video productie - Welke boodschap en videovorm sluiten aan bij je doelstelling? Wil je een specifiek product onder de aandacht brengen, dan maken we een productvideo. Wil je je naamsbekendheid vergroten, dan gaan we voor een bedrijfsfilm. Omdat videomarketing onderdeel uitmaakt van de overkoepelende marketingstrategie, moet jouw film naadloos aansluiten op je overige marketingactiviteiten, om de kernboodschap te versterken.

  3.  Verspreiding  - op basis van doelgroepanalyse selecteren we kanalen voor het verspreiden van je videoproductie. Jouw film moet immers op het juiste moment, op de juiste plek én door de juiste personen gezien worden en om dat doel te behalen zal je film verspreid worden via je website, e-mail of social media.


De zeven vormen van Videomarketing

1. Animatievideo

Een complexe boodschap vertelt niet altijd even makkelijk. Een animatievideo kan wonderen verrichten! Het is een hele kunst om binnen 1 of 2 minuten een boodschap helder, effectief en simpel over te brengen aan het publiek. Door gebruik te maken van de combinatie van beeld, tekst en geluid én creativiteit is een animatievideo een ultiem middel om informatie met veel impact over te brengen op de doelgroep. Meer informatie kun je lezen op de webpagina animatievideo.

 

Klik hier om de video af te spelen

2. Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm benut de kracht van beeld om de doelgroep aan te spreken. Steeds meer organisaties en ondernemingen laten een 'achter de schermen' bedrijfsvideo maken waarin de consument een goed beeld krijgt van de onderneming. Een goede bedrijfsfilm is authentiek en eerlijk... het motto 'what you see is what you get' is dé succesfactor voor bedrijfsvideo's. 

 

3. Aftermovie - eventvideo

Verras je doelgroep met een aftermovie ofwel eventvideo die tot de verbeelding spreekt. In deze videovorm wordt jouw evenement aantrekkelijk samenvat in een paar minuten.
De aftermovie is bekijkenswaardig voor de aan- en afwezigen van het evenement en bovendien goed in te zetten op social media.
Is het evenement goed bezocht? Wat vonden de bezoekers ervan? Wat was er te doen, te beluisteren of te bekijken?
Door het bekijken van een eventvideo krijgt de doelgroep antwoord op deze vragen.

Eventvideo's zijn legio in te zetten,  denk hierbij aan de registratie van beurzen, exposities, congressen, toespraken, seminars, gala’s en feesten. De opnames vinden uiteraard plaats op de locatie van het evenement en worden vastgelegd met losse camera’s, vaste opstellingen en waar nodig met drones. Alles wordt ingezet om goede videocontent te leveren.

Een eventvideo is naast een After Movie ook promotie voor het daaropvolgende evenement.

Klik hier om de video af te spelen4. testimonial of review video

We kunnen de aandacht van mensen niet meer kopen. Bedrijven kunnen vooral successen oogsten wanneer zij kunnen aantonen dat zij van meerwaarde zijn voor hun klanten. Door middel van video testimonials kunnen merken, mediaorganisaties en bedrijven contact maken met hun doelgroep door boeiende, unieke en visueel verbluffende video's en visuals te maken die het bekijken waard zijn en een blijvende herinnering achterlaten. 
Testimonials zijn citaten van tevreden en enthousiaste klanten of opdrachtgevers, waarin zij in hun eigen woorden weergeven wat het resultaat is van jouw dienstverlening.

 

Klik hier om de video af te spelenEen testimonial kan meerdere verschijningsvormen hebben: geschreven tekst met een sterrenreview, maar tegenwoordig is een testimonial op video een krachtig marketingmiddel.

Ervaringen met een product, bedrijf of dienst van een onafhankelijke partij worden als betrouwbaar geacht en zijn vele malen krachtiger dan welke marketing dan ook.

Een testimonial of review video is gebaseerd op drie belangrijke pijlers:

  1. inhoud creëren die menselijke emotie oproept
  2. gebruik maken van innovatieve video-, geluids- en montageapparatuur
  3. een optimale klantenservice

Een video waarin opdrachtgevers, klanten of gebruikers over hun ervaring met jouw bedrijf vertellen is de best denkbare PR!

 

5. Productvideo of instructiefilm

De verschuiving van overtuigen van de consument naar instrueren en inspireren is dé trend in videomarketing. Videocontent wordt tegenwoordig ingezet om te laten zien hoé je iets doet, zogenoemde ‘how to video’s’ of ‘do it yourself video’s’ (DIY). Deze videotrend zal in de toekomst door steeds meer bedrijven worden toegepast om de omzet van bijvoorbeeld een webshop te verhogen met de juiste productvideo! Door middel van een productvideo of instructiefilm kun je kort en bondig jouw product of dienst uitlichten. Immers, steeds meer consumenten zoeken op het internet naar een online gebruiksaanwijzing of instructiefilm.


6. Commercial of reclamevideo

Klik hier om de video af te spelen

Wat is nu effectiever dan een scherpe, grappige, spannende of ontroerende commercial speciaal afgestemd op jouw doelgroep? Een goede en creatieve reclamevideo voegt beleving en kracht toe aan het imago van een product of dienst. De kracht van een krachtige commercial is dat de boodschap van het scherm afspat!
Klik hier voor de video van het merk Antonellis Jewelry op de website

Ook voor werkgevers is het goed om zichtbaarheid te creeëren voor het aantrekken van nieuwe werknemers. 


7. Beursvideo

Op een beurs of expo is het waarschijnlijk jouw doel om bezoekers enthousiast te maken over jouw dienst of product.
Stel, je hebt geïnvesteerd in een goede beursstandplaats en een mooi beursdesign; je productpresentatie is aantrekkelijk opgesteld en jouw representatieve sales medewerker laat bezoekers kennismaken met jouw product. Dat op zich is toch al reden genoeg om een beurs- of expo-deelname op video vast te leggen?


Verspreiding via Social media

Wens jij ondersteuning bij videomarketing voor een effectieve inzet van jouw videoproductie? Social media speelt tegenwoordig een grote rol in een effectieve videomarketing strategie. Het plaatsen van video’s vergroot het bereik van jouw social media kanaal explosief. Mensen kijken nu eenmaal graag filmpjes.

De juiste video content afgestemd op de behoefte van de doelgroepen en kanalen zorgt voor groot effect. Een video voor Facebook dient aan andere voorwaarden te voldoen dan een video voor YouTube. Vanzelfsprekend word je ondersteund bij het ontwikkelproces en het maken van een videomarketing plan.

Ben jij benieuwd naar ideeën voor een animatievideo, bedrijfsfilm, aftermovie, testimonial, productvideo, commercial of  beursvideo?

Wil je meer weten? Neem gerust contact op!

 

Bel direct!
bel Paula de Boer