Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  TEKSTSCHRIJVEN - COPYWRITING en meer...

Google test met een Slow Label door de laadtijd van een website te analyseren.

Is jouw website traag? Moet een online bezoeker lang wachten totdat jouw website geladen is?

Je kunt de laadtijd van je website testen op www.gmetrix.com. 

Google gaat snelheidsbeoordelingen tonen in de zoekresultaten door een rood label toe te voegen aan websites die niet goed presteren.

In 2010 heeft Google pagina snelheid als een ranking factor meegenomen in het zoekalgoritme. Sindsdien heeft Google veel rapporten en hulpmiddelen vrijgegeven aan webdesigners om te helpen de paginasnelheid voor zowel gebruikers als het algoritme te verbeteren.

Google is momenteel aan het testen met rode Slow labels in de mobiele zoekresultaten. Het label geeft haarfijn aan of een bepaalde webpagina traag is en Google waarschuwt daarmee de gebruiker voor het bezoeken van die betreffende webpagina.

 

Google labelt websites met het oog op de mobielvriendelijkheid

Jouw website moet goed zichtbaar en bedienbaar zijn op kleinere formaten beeldscherm, als een smartphone of tablet.

Een rood slow label van Google zal vooral toegekend worden aan niet-zoekmachinevriendelijke websites, maar ook aan website met een rammelende webtechniek, die niet zijn ingericht voor mobiel gebruik in combinatie met een goedkope hosting.
Wanneer jouw website onderhevig is aan deze factoren, alsmede de snelheid én de mobielvriendelijkheid te wensen over laat, zal Google de ranking van jouw website doen kelderen en zal erin resulteren dat het jou klanten gaat kosten in de toekomst.

Wil je meer informatie over het verbeteren van je website of het maken van een nieuwe website, welke geheel aan de eisen van Google zal voldoen?

Pride & Proud PR en Communicatie, in samenwerking met CFconsultancy uit Amersfoort , besteedt standaard veel aandacht aan het positioneren van een mobielvriendelijke website in de Google Ranking en consulteren jou om jouw website hoger te laten scoren in Google.

De zoekmachinevriendelijke websites die wij opleveren zijn bovendien heel betaalbaar.
Voorbeelden zijn Interieurarchitect DHome en Plaagdierenbestrijding Van Rhee.

Wil je meer informatie over online zichtbaarheid? Neem dan contact met mij op.

 Google slow label

Tags: SEO,zoekmachineoptimalisatie,marketing
Tags: website,tips,visitekaartje