Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  TEKSTSCHRIJVEN - COPYWRITING en meer...

SEO webtekstschrijver in Amersfoort, Hoevelaken

SEO webteksten of zoekmachineoptimalisatie

Wordt jouw website online niet gevonden? Dan heb je een SEO webtekstschrijver nodig.

Een korte uitleg: Een SEO webtekst met zoektermen wordt geïndexeerd voor zoekmachines op internet. SEO is een afkorting van Search Engine Optimization. (In het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie).
Wanneer jouw website online niet gevonden wordt op zoektermen, mis je de boot (ofwel omzet!)
Een goede SEO webtekstschrijver weet een webtekst te schrijven met een creatieve mix van waardevolle inhoud (=content) voor de online lezer én een tekst die tegelijkertijd 'leesbaar' is voor zoekmachines als Google.
Dit is heel belangrijk, want Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld!
Wanneer Google of een andere zoekmachine de tekst kan indexeren en begrijpt welke dienst of producten er worden aangeboden, zal dit resulteren in een hogere positie in de zoekresultaten.

Hoe wordt een webtekst gelezen door Google?

Het algoritme van Google verandert continu. De kwaliteit van een webtekst is het belangrijkste voor Google, dus een paar zoekwoorden in een tekst stoppen is niet voldoende. Google kijkt steeds meer naar relevantie en kwaliteit.

Wat houdt zoekmachine optimalisatie feitelijk in?

  • Welke zoekwoorden (keywords) staan er in de webtekst?
  • Ondersteunen de afbeeldingen de tekst?
  • Schrijf je over koffie, dan is het logisch dat het woord 'koffie' een paar keer terugkomt op de webpagina. Komt dat niet terug, gaat er waarschijnlijk bij Google een belletje rinkelen en beschouwt Google je tekst mogelijk als minder relevant voor zoekmachines op het gebied van koffie.

Hoe maakt een SEO webtekstschrijver goede teksten?

Iedere ondernemer wil dat zijn website goed vindbaar én zichtbaar is en daarom schrijven seo webtekstschrijvers teksten en metadata om dit te realiseren.

Een stappenplan voor zoekmachine optimalisatie:

  • Doelgroep en doelen bepalen
  • Zoekwoordanalyse uitvoeren
  • Het onderwerp en de boodschap bepalen
  • De webstructuur bepalen
  • Bij webteksten komt er altijd een extra focus bij: het geschikt maken van de tekst voor het online medium. Met andere woorden: het leesbaar maken van de tekst voor lezers vanaf een computerscherm; en niet te vergeten ook vanaf mobiele apparaten. (Veel online internetgebruikers bezoeken websites vanaf hun mobiel of tablet)

Een grondige doelgroep- en zoekwoordanalyse hoort altijd vooraf te gaan aan het schrijven van de webtekst.
Een webtekst moet SEO-proof zijn om opgenomen te worden in de zoekmachineresultaten.
Het onderwerp is over het algemeen (een deel van) de zoekopdracht die online gebruikers hebben gebruikt om een goed resultaat te krijgen van hun specifieke zoekvraag.
Dat geeft de juiste handvaten voor het onderwerp van de tekst, voor welke doelgroep de tekst wordt geschreven, maar ook op welke zoekwoorden de tekst vindbaar moet worden.

Wanneer SEO-technieken als het toevoegen van paginatitels, afbeeldings- en paginabeschrijvingen worden toegepast én de webtekst goed lees- en scanbaar is voor de online lezers, kun je spreken van een goede SEO webtekst.

Heb je hulp nodig bij het realiseren van zoekmachineoptimalisatie en het schrijven van SEO webteksten?

Heb je vragen over SEO copywriting, wil je advies over je doelgroepbepaling, heb je hulp nodig bij zoektermenonderzoek of heb je inspiratie nodig voor de content op jouw website?  Neem dan gerust contact met mij op!

Ik woon in Hoevelaken, vlak onder Amersfoort, maar ik werk landelijk.