Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  TEKSTSCHRIJVEN - COPYWRITING en meer...

Social Media Marketing, Online Promotie en Public Relations

Als Freelancer werk ik er dagelijks aan om mijn opdrachten-portefeuille gevuld en mijn opdrachtgevers tevreden te houden..

Online zichtbaarheid en vindbaarheid door Public Relations en online Promotie

Aan “exposure” en promotie op internet besteed ik veel tijd, want nieuwe opdrachtgevers kloppen nu eenmaal niet aan de voordeur. Wanneer ik advertenties in kranten en tijdschriften plaats, ben ik snel door mijn bedrijfskapitaal heen. De kans dat ik daarbij een opdracht binnensleep is niet te voorspellen.

Direct Marketing

Natuurlijk maak ik ook gebruik van Direct Marketing op netwerk-events, maar het ‘koud bellen’ en persoonlijk benaderen als acquisitiemiddel is voor mij als freelancer tijdrovend en niet bijzonder effectief. Kortgezegd, ik zal het anders moeten aanpakken…

Social Media Marketing en online Promotie

Ik promoot Pride & Proud PR en Communicatie, maar ook mijn opdrachtgevers op social media, omdat ik in de loop der jaren een zeer waardevol netwerk heb opgebouwd op Facebook, Twitter en LinkedIn, in een grote variëteit vakgebieden.
Wanneer ik een groot bereik hebt met een boodschap of bericht maak ik dankbaar gebruik van ‘virale marketing‘.
Door regelmatig ‘content’ (= inhoud) op mijn kanalen en op die van mijn opdrachtgevers te plaatsen, merk ik dat de bezoekersaantallen op deze portals oplopen en dat mijn profielen beter bekeken worden. Onder deze ‘bezoekers’ bevinden zich ook veel potentiële nieuwe opdrachtgevers, is mijn analyse. Natuurlijk plaats ik op mijn persoonlijke accounts ook luchtiger berichten, een grapje of een cartoon om te laten zien dat ik ook een privéleven heb en check daarnaast het nieuwsoverzicht (newsfeed) om reacties te geven op berichten vanuit mijn netwerk.

Mond-tot-mond reclame ofwel ‘buzz-marketing’

Verreweg de beste marketing die ik als freelancer kan toepassen is goed werk afleveren, zodat mijn opdrachtgevers mijn bedrijf aanbevelen in hun netwerk. Dit levert mij de volgende voordelen:

  • Goedkoop: in tegenstelling tot de meeste andere vormen van reclame hoeft er niet voor betaald te worden. = free publicity
  • Geloofwaardigheid: omdat degene die iets aanbeveelt vaak een bekende van de toehoorder is, wordt er een hogere geloofwaardigheid aan mond-tot-mond reclame toegekend dan aan andere vormen van reclame.

Public Relations

PR of Public Relations is op de volgende stelling gebaseerd: Je kunt nog zo hard schreeuwen dat je zo goed bent… wanneer een ander over jouw bedrijf fluistert dat je de àllerbeste bent, heeft dat zoveel meerwaarde! Social Media kan mij ondersteunen om diè opdrachtgevers te vinden, die zich gelukkig prijzen dat ze mijn bedrijf zijn tegengekomen op de digitale snelweg.. en dat doorvertellen in hun netwerk.

Misschien wil je jouw online reputatie eens laten analyseren? Maak dan een afspraak voor een toegepast consult!

Gratis social media advies

Heb je belangstelling voor tips en adviezen voor het gebruik van Social media ?
Je kunt mij volgen op Facebook , Twitter , LinkedIn , op mijn LinkedIn Companypage of op mijn Google Bedrijfspagina.

Onderaan mijn website kun je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.  

Je kunt ook direct bellen voor het maken van een vrijblijvende afspraak!