Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  SOCIAL MEDIA TRAININGEN en meer...

Wat is Social Media?

Social media en online branding geven jou de kans om een groot publiek te bereiken. Een goede online profilering biedt zicht- en vindbaarheid op internet!

Social Media is de verzamelnaam voor websites of online kanalen waarbij gebruikers informatie (ofwel content) met elkaar delen. 

De content of informatie op social media is te vinden in de vorm van:

  • tekst (nieuws en artikelen),
  • beeld (fotografie en video) en zelfs
  • geluid (podcasts en muziek).

Het woord ‘social’ geeft aan, dat het plaatsen van informatie alleen niet genoeg is. Op social websites vindt interactie plaats: de gebruikers reageren en communiceren met elkaar. Het is geen eenrichtingsverkeer en juist dát maakt Social Media zo leuk.

 

Online Branding

Met een goede online branding geeft Social Media je de kans om een groot publiek te bereiken. Wanneer je erin slaagt je netwerk (je publiek) te kennen en je kunt luisteren naar je volgers, dan levert slim gebruik van social media je op, dat jouw boodschappen in je online netwerken worden opgemerkt en vergroot je jouw online zicht- en vindbaarheid.

Online Communicatie

Mensen zijn groepsdieren – ze houden ervan om met anderen te communiceren. (Lees mijn artikel over communicatie)

Op internet is dit gemakkelijk. In onze drukke levens hebben we vaak geen tijd om een uitgebreid praatje te maken, wanneer we elkaar tegenkomen op straat, maar een snel berichtje via Facebook is zo verstuurd of een groepsdiscussie is zo geopend.

Wanneer je wegens ziekte of invaliditeit aan huis gebonden bent, kun je toch in contact blijven met je familie en vrienden ‘all over the world’.

Social Media biedt een grote bron van informatie. Contact leggen is eenvoudig en snel en je bereikt meer mensen in minder tijd.

 

Online Privacy

Het is aanbevolen je eerst te verdiepen in de privacy-instellingen, voor je besluit om deel te nemen aan een Social Medium.

Wanneer je niet digitaal onderlegd bent en je de weg niet weet op het World Wide Web, kan het je overkomen dat iedereen kan lezen wat alleen voor je vrienden bedoeld is en zet je met één onschuldige klik een heel roddelcircuit in werking. 

Mocht jij meer willen weten over Social Media, online privacy of wil jij een routebeschrijving voor de digitale snelweg?  Ik geef je graag tips op deze website of via één van mijn social media kanalen.


Heb je interesse in een online media consult waar ik je kan vertellen hoe je jouw online profilering kunt optimaliseren?

Als online media consultant kan ik jouw bedrijf adviseren én ondersteunen bij de volgende marketingactiviteiten:

Gratis social media advies

Heb je belangstelling voor tips en adviezen voor het gebruik van Social media ?
Je kunt mij volgen op Facebook , Twitter , LinkedIn , op mijn LinkedIn Companypage of op mijn Google Bedrijfspagina.