Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  SOCIAL MEDIA TRAININGEN en meer...

Social Media

Social Media en Internet zijn digitale weergaven van alles wat we vroeger deden maar nu sneller en met meer kracht dan ooit tevoren…

Social Media is de verzamelnaam voor websites waarbij gebruikers (en niet een redactie) informatie met elkaar delen. 

Alle ‘informatie’ komt in de vorm van tekst (nieuws en artikelen), beeld (fotografie en video) en zelfs geluid (podcasts en muziek). Het woord ‘social’ geeft aan, dat het plaatsen van informatie alleen niet genoeg is. Op social websites vindt interactie plaats: de gebruikers reageren en communiceren met elkaar. Het is geen eenrichtingsverkeer en juist dát maakt Social Media zo leuk.

Online Branding

Met een goede online branding geeft Social Media je de kans om een groot aantal mensen te bereiken. Wanneer je erin slaagt interactief je netwerk (je publiek) te leren kennen en je kunt luisteren naar je volgers, dan levert jouw slim gebruik van social media je op, dat jouw boodschappen in je online netwerken worden opgemerkt en vergroot je jouw online zicht- en vindbaarheid.
Social Media is een dialoog, geen reclamefolder!

Mensen zijn groepsdieren – ze houden ervan om met anderen te communiceren.

Op internet is dit gemakkelijk. In onze drukke levens hebben we vaak geen tijd om een uitgebreid praatje te maken wanneer we elkaar tegenkomen op straat, maar een snel berichtje via Facebook is zo verstuurd of een groepsdiscussie is zo geopend.

Wanneer je wegens ziekte of invaliditeit aan huis gebonden bent, kun je toch in contact blijven met je familie en vrienden ‘all over the world’.

Social Media biedt een grote bron van informatie. Contact leggen is eenvoudig en snel en je bereikt meer mensen in minder tijd.

Online Privacy

Het is aanbevolen je eerst te verdiepen in de privacy-instellingen, voor je besluit om deel te nemen aan een Social Medium.

Wanneer je niet digitaal onderlegd bent en je de weg niet weet op het World Wide Web, kan het je overkomen dat iedereen kan lezen wat alleen voor je vrienden bedoeld is en zet je met één onschuldige klik een heel reclamecircus in werking. 
Mocht jij meer willen weten over Social Media, online privacy of wil jij een routebeschrijving voor de digitale snelweg?  Ik geef je graag tips op deze website of via één van mijn social media kanalen.
Uiteraard kun je ook bij mij terecht voor een Social Media Training!

Kies je ervoor om je profilering op Social Media uit handen te geven? Je kunt je Social Media uitbesteden op abonnementsbasis 'Social Media Support'.

Gratis social media advies

Heb je belangstelling voor tips en adviezen voor het gebruik van Social media ?
Je kunt mij volgen op Facebook , Twitter , LinkedIn , op mijn LinkedIn Companypage of op mijn Google Bedrijfspagina.

Onderaan mijn website kun je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.  

Je kunt ook direct bellen voor het maken van een vrijblijvende afspraak!