Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  SOCIAL MEDIA SUPPORT en meer...

Wat gebeurt er met je Facebook account in het geval van overlijden?

Facebook introduceerde al in 2015 de functionaliteit om een contactpersoon toe te wijzen, welke toegang heeft tot je facebookaccount in geval van overlijden, maar deze functionaliteit werkte uitsluitend in de Verenigde Staten. Ook Europese Facebook-gebruikers kunnen tegenwoordig een contactpersoon opgeven, die in geval van overlijden beperkte controle over het account krijgt. Er kunnen vriendschapsverzoeken worden geaccepteerd, maar het inzien van privéberichten is niet mogelijk en het is wel prettig om te weten dat er geen berichten uit jouw naam kunnen worden geplaatst.

Facebook bij overlijden

Welke voorzorgsmaatregel kun je nemen op Facebook in het geval je komt te overlijden? 

Facebook-gebruikers kunnen een contactpersoon opgeven vanuit de instellingen (onder het kopje Beveiliging) en kunnen maximaal één persoon aanwijzen.
Deze contactpersoon krijgt, uiteraard pas bij een sterfgeval, de erkenning om toegang te krijgen tot jouw account om deze te beheren met een herdenkingsstatus.

De contactpersoon die wordt opgegeven is beperkt in zijn rechten, want deze kan zelf geen berichten namens jou opstellen en heeft ook geen toegang tot de privéberichten.
Wél kan de aangestelde contactpersoon de profielfoto wijzigen, vriendschapsverzoeken accepteren of eerder geplaatste berichten vastpinnen op de facebook tijdlijn.

Wanneer de Facebook-gebruiker dit toestaat, kan de contactpersoon een backup (ofwel archief) van het account, waaronder foto ’s en video’s downloaden.

Geheel ten overvloede... een Facebook-gebruiker moet eerst officieel als overleden zijn aangemerkt, voordat de speciale contactpersoon toegang krijgt tot het account.
Daarbij moet een bewijs van overlijden worden overhandigd.

Facebook instelling bij overlijden

Facebook-profiel van een overleden persoon verwijderen

Naast het aanmelden voor herdenkingsstatus, kan een profiel ook permanent verwijderd worden.
Het verwijderen van het Facebook-account van een overleden persoon houdt in dat het profiel (inclusief Facebook tijdlijn) en alle andere informatie van Facebook wordt verwijderd.
Om het account van een overleden persoon te verwijderen, kunnen naaste familieleden dit formulier invullen.

Tags: facebook,socialmedia,tips

 


Gratis social media advies

Heb je belangstelling voor tips en adviezen voor het gebruik van Social media ?
Je kunt mij volgen op Facebook , Twitter , LinkedIn , op mijn LinkedIn Companypage of op mijn Google Bedrijfspagina.

Onderaan mijn website kun je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.  

Je kunt ook direct bellen voor het maken van een vrijblijvende afspraak! 

 
   « Tips overzicht