Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  TEKSTSCHRIJVEN - COPYWRITING en meer...

Met de functie Facebook tag kun je herinneringen of foto’s delen met je netwerk.
Wanneer je graag de volledige controle hebt over de informatie die over jou op Facebook wordt geplaatst, kun je de functionaliteit 'Facebook tags' controleren instellen en/of de geplaatste tag simpelweg verwijderen. 

Facebook tag verwijderen

Het overkomt jou vast wel eens. Je wordt getagged in een Facebookfoto, maar jij bent niet blij met de wijze waarop je geportretteerd wordt of je wilt niet dat je bevriende collega's of klanten jouw foto zien van het Kinky Festival dat je hebt bezocht. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een Facebook tag uit een foto of een bericht wilt verwijderen. Je kunt een tag per bericht verwijderen, of een aantal Facebook tags tegelijk.

GIPHY https://gph.is/1OtWpUB

Hoe verwijder je een tag op Facebook?

  1. Open het bericht
  2. Klik op het pijltje en kies Tag verwijderen

Hoe verwijder je meerdere tags op Facebook?

  1. Open je Activiteitenlogboek
  2. Kies Foto’s
  3. Selecteer de ongewenste foto’s en/of berichten
  4. Kies Tags rapporteren of verwijderen.
    Wanneer je rapporteert, dan geef je bij Facebook aan, dat de plaatser jou ongewenst heeft getagged. Wanneer meerdere mensen de plaatser rapporteren, krijgt hij een reprimande of wordt het bericht verwijderd door Facebook. Sommige slimmerikken willen een groot bereik hebben met een commercieel bericht en taggen dan willekeurige mensen uit hun netwerk. Dit kun je zien als spam en is absoluut onwenselijk, vooral wanneer je er niets mee te maken wilt hebben.
  5. Kies verwijderen

Facebook tags controleren voor plaatsing

Wanneer je wilt voorkomen dat je ongemerkt in een foto of bericht getagd wordt, kun je dit aanpassen in je Instellingen op Facebook:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Kies Tijdlijn en Taggen
  3. Schakel de optie Controleren in door op Bewerken te klikken

Onder het kopje Controleren schakel je de functie in waarmee je tags kunt controleren voordat deze online gaan.
Wanneer je getagd wordt, verschijnt dit niet meer automatisch op jouw account, omdat je er eerst toestemming voor moet geven.

Facebook foto’s en berichten van anderen laten verwijderen

Wanneer je een tag verwijdert, verdwijnt de foto of het bericht daarmee niet van Facebook. Je kunt namelijk geen foto’s van anderen verwijderen, maar je kunt wél bij de de plaatser van het bericht een verzoek voor verwijderen indienen. Anders blijft de foto zichtbaar voor iedereen waarmee de eigenaar van de foto deze gedeeld heeft. Dit is afhankelijk van de privacyinstellingen van de eigenaar. De foto kan gedeeld zijn met zijn vrienden, vrienden van zijn vrienden of openbaar.  

Verzoek tot verwijderen foto en/of bericht indienen:

  1. Ga naar het Activiteitenlogboek en
  2. Kies de optie Foto’s waarin je getagd bent
  3. Selecteer de berichten en/of foto’s die je wilt verwijderen
  4. Kies Tags rapporteren/verwijderen
  5. Selecteer de optie Verwijderen
  6. Bevestig je keuze
  7. Selecteer de reden
  8. Kies voor doorgaan

Wil je meer tips over het gebruik van social media? Klik dan hier

Tags: facebook,socialmedia,tips

 
   « Tips overzicht