Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  TEKSTSCHRIJVEN - COPYWRITING en meer...

LinkedIn referenties zijn belangrijk voor het vinden van een baan of opdracht!

LinkedIN ReferentiesEen referentie vraag je aan je leidinggevende, een (project)collega of een klant / opdrachtgever. Referenties of aanbevelingen zijn eigenlijk complimenten over jouw vakmanschap.

Waar ben je goed in? Vraag aan je referenten waarin zij jou vinden floreren en vraag, wanneer ze over jou zeggen: “Ik vind je commercieel ingesteld” direct naar concrete voorbeelden van jouw gedrag waarin je referent dat heeft ervaren.
Het verzamelen van de mening van je referenten helpt je bij het vaststellen van jouw zelfbeeld en daarmee in het beantwoorden van de vraag: voor welk type werk ben ik het meest geschikt?

Je curriculum vitae

Door het helder in beeld krijgen van je kwaliteiten kun je een beter cv maken. Met de door je referent ingebrachte feedback kun je 

concrete voorbeelden van je prestaties in je cv opnemen.

Je LinkedIn profiel

De opsomming van je vakmanschap en kwaliteiten is een belangrijk onderdeel van je LinkedIn profiel, en ook daar telt: vermeld concrete resultaten, zodat jouw vakmanschap direct bij een werkgever of opdrachtgever in het oog springt.

Wat levert het je op?

Voordat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatie- of kennismakingsgesprek, wordt je LinkedIn profiel bekeken door je mogelijk nieuwe werkgever/opdrachtgever, omdat hij benieuwd is naar jouw loopbaan en werkervaring. Natuurlijk leest hij ook heel graag jouw aanbevelingen om zich een beeld te vormen wat jij voor hem kunt betekenen.
Vraag gerust aan je referenten of zij in het openbaar op LinkedIn een ‘goed woordje’ voor je willen doen, het liefst met concrete voorbeelden.
Wanneer LinkedIn je openbare getuigschriften laat zien, ben jij een ‘aantrekkelijke’ sollicitant/zakenpartner en vergroot je jouw kansen!

Heb jij interesse in een LinkedIn Workshop? Klik hier voor informatie.

Tags: LinkedIn,connecties,zakelijk,relationship


Gratis social media advies

Heb je belangstelling voor tips en adviezen voor het gebruik van Social media ?
Je kunt mij volgen op Facebook , Twitter , LinkedIn , op mijn LinkedIn Companypage of op mijn Google Bedrijfspagina.

 
   « Tips overzicht