Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  GOOGLE 360 TOURS en meer...

Pinterest is een social media netwerk, waar gebruikers (pinners) afbeeldingen, foto's, video's en illustraties delen met andere gebruikers

Pinterest is inspirerend, ontspannend, een lust voor het oog en een feestje voor creatieve mensen en beelddenkers.
Je maakt heel eenvoudig een account aan met een foto en een biografie (ofwel infogram over wie je bent, wat je interesseert etc.) Daarna kun je andere pinners met pinborden (moodboards) waarin jij geïnteresseerd bent gaan volgen.
Door plaatjes te pinnen kun je verschillende moodboards maken met verschillende thema’s waar jouw belangstelling naar uit gaat. Elke keer als je een nieuwe mooie site, blog of foto tegenkomt, pin je dat op een van jouw borden.
 


Een Pinterest Profiel bestaat uit één of meerdere zelf aangemaakte ‘pinborden’, moodboards, waar je een titel boven zet.
Daarin plaats je plaatjes, foto’s en filmpjes, vergezeld van passende tekst. Er bestaat ook een mogelijkheid om als Bedrijf een account te registreren, waarbij je inzage krijgt in statistieken en er een koppeling gemaakt kan worden naar je website.
Andere pinners met een account kunnen, net als op andere social media, reageren, je pin ‘liken’ of overnemen op hun eigen bord.
Je maakt heel eenvoudig een account aan met een foto en een biografie (ofwel infogram over wie je bent, wat je interesseert etc.) Daarna kun je andere pinners met pinborden (moodboards) waarin jij geïnteresseerd bent gaan volgen.
Door plaatjes te pinnen kun je verschillende moodboards maken met verschillende thema’s waar jouw belangstelling naar uit gaat. Elke keer als je een nieuwe mooie site, blog of foto tegenkomt, pin je dat op een van jouw borden.

Het is heel handig om een ‘pin it’ button te installeren in je browser, waar je op klikt om direct te kunnen pinnen vanaf een door jou bezochte website. Dit is een browser-extensie dat een speciale pin-bewaarknop verwerkt in je browserbalk.

Weet je dat je met Pinterest meer bezoekers naar jouw website kunt trekken. Wanneer je een aantrekkelijke afbeelding van je eigen website pint en Pinterestgebruikers delen deze afbeelding, wordt bij iedere klik op deze afbeelding jouw website geopend en zal daardoor in Google meer hits krijgen. In feite verhoogt Pinterest daarmee ook jouw vindbaarheid en ranking in zoekbrowsers. Het beeld is belangrijk, de tekst is complementair!

Samen pinnen op Pinterest

Je kunt je pinboard zelf beheren, maar het kan ook worden gedeeld met anderen. Bijvoorbeeld, wanneer je een evenement moet voorbereiden samen met je collega, kun je samen een pin-board '' Evenement‘ aanmaken, waar je inspirerende ideeën, interessante artikelen, citaten en foto's kunt opslaan om vorm te geven aan het, door jullie te organiseren, event. In persoonlijk gebruik, bijvoorbeeld in het geval van jouw bruiloft, kun je een wens-of cadeaulijst samen stellen en delen met je ceremoniemeester en jouw genodigden.

Pinterest en solliciteren?

Pinterest en solliciteren is voor velen een goede combinatie, omdat je op een heel creatieve wijze jezelf laat zien. Het is door een grote doelgroep te gebruiken:

  • Sollicitanten die een platform zoeken waar zij, naast andere sollicitatie-activiteiten, meer over zichzelf en hun interesses kunnen laten zien.
  • Creatieve mensen en beelddenkers, kunstenaars en artiesten die klanten of een baan zoeken. Voorbeelden daarvan zijn auteurs, illustrators, ambachtslieden, website-bouwers, patissiers, kunstschilders, etc..
  • Mensen die zich op Social Media als Linkedin en Twitter niet thuis voelen vanwege de zakelijke, niet-creatieve omgeving van dit platform.


Ben jij werkzoekend? Maak dan een Pinterest CV!

Naast het maken van moodboards met pins in je interessegebied, is het aanbevolen om een Pinterest CV te maken.
In een Pinterest-cv komen dezelfde zaken terug als in een gewoon cv, maar in plaats van aangegeven in tekst wordt het op Pinterest uitgebeeld met foto's, logo's en illustraties..
Je kunt ervoor kiezen die afbeeldingen rechtstreeks van een website te pinnen (waarmee er direct een link gekoppeld wordt aan deze site) of door zelf afbeeldingen van je PC te uploaden. Bijvoorbeeld: als je bij De Bijenkorf hebt gewerkt en je pint een logo op de website van dit warenhuis, kan men in je cv direct doorklikken naar de website van De Bijenkorf.

Lees ook mijn blog: solliciteren op Pinterest.
Of wellicht heb jij interesse in een Pinterest Workshop?
Gratis social media advies

Heb je belangstelling voor tips en adviezen voor het gebruik van Social media ?
Je kunt mij volgen op Facebook , Twitter , LinkedIn , op mijn LinkedIn Companypage of op mijn Google Bedrijfspagina.

Tags: pinterest,pinit,pin

 
   « Tips overzicht