Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  EVENT MARKETING EN PUBLIC RELATIONS en meer...

videomarketing video op social media plaatsen

Tip: hoe kun je jouw video plaatsen op social media voor het beste resultaat?

Het zal je niet ontgaan zijn... filmpjes doen het goed op Social media.

Op online platformen scrolt de online gebruiker door de content dus je video moet visueel aantrekkelijk zijn en ook te volgen zonder geluid. Denk hierbij aan de ondertiteling of tekstballonnen in animaties. Bij videomarketing is een videoloop is ook populair. Dit is een video of animatie dat bij het afspelen oneindig herhaald kan worden, zonder dat zichtbaar is wanneer de videoloop opnieuw begint.

Helaas kun je een video, met een bepaalde lengte of opmaak, niet op elk social media kanaal gebruiken.

Wanneer je je bij het maken van je video rekening houdt met onderstaande specificaties, dan kun je jouw video wél 'cross channel' delen op je social media kanalen:

LinkedIn 

 • Op het zakelijke platform LinkedIN scoren korte informatieve ‘how to’ video's, testimonials en animatievideo's het beste.
 • Sinds kort kun je zelfs een video opnemen en direct op LinkedIn plaatsen via je telefoon. (=native livevideo) Vergeet niet je telefoon horizontaal te houden tijdens het filmen, anders komt je video met twee donkere zijbalken in de tijdlijn van je connecties of volgers te staan.
 • Er zijn maar liefst 3 manieren om video met links naar andere videoplatformen op LinkedIn te plaatsen, waarmee je aandacht trekt van je netwerk en betrokkenheid kunt genereren.
 • Je kunt een video toevoegen onder het overzicht van ervaringen op je persoonlijk profiel. Dit levert je grote opvalwaarde. Gebruik de ‘Voeg Media Toe’-knop.
 • Je kunt een videolink delen in een statusupdate op je persoonlijke profiel.
 • Je kunt een video-link in een artikel plaatsen. LinkedIn ondersteunt video’s van YouTube, SlideShare, Vimeo en Lifestream.

Twitter 

 • Op Twitter kun je uitsluitend microvideo's plaatsen van maximaal 30 seconden. Vaak worden er teasers geplaatst met een aankondigingsvideo om aandacht te vragen voor de volledige video. Vergeet niet de link te vermelden naar de lange video!

Facebook 

 • Voor verspreiding op Facebook (zowel voor je persoonlijk profiel als voor je Facebook bedrijfspagina) kun je het beste kiezen voor korte, informatieve of grappige video’s en animaties.
 • Plaats geen link naar YouTube, maar upload je video vanaf je desktop, laptop of smartphone direct op Facebook (= native videocontent) voor het grootste bereik. Facebook wil haar gebruikers namelijk vasthouden op haar social medium en niet kwijtraken aan YouTube, daarom worden YouTube links weinig getoond in nieuwsoverzichten.
 • Wil je in meer tijdlijnen van volgers verschijnen en beter zichtbaar worden, gebruik dan Facebook Live. Hierbij stream je rechtstreeks je video, welke je opneemt met je telefoon, live op Facebook.

Instagram 

 • Op Instagram kun alleen korte video's plaatsen met een maximale lengte van 60 seconden.
  Vergeet niet je video te voorzien van relevante hashtags, omdat je de link naar je video alleen in je profiel kunt delen, niet in een post.
 • Je kunt de video direct uploaden op Instagram en filters kiezen.
 • Extra tip: je kunt meerdere films achter elkaar plaatsen. Een 3 minuten video wordt dus 3x1 filmpje achter elkaar in één post. Of maak een serie video’s en zet ze in je Linktree in Instagram.

YouTube 

 • YouTube is een social media voor video’s. Omdat YouTube een bedrijfsonderdeel van Google is, worden video's ook goed weergegeven in de zoekmachine. Dit betekent dat jouw video vindbaar kan zijn in Google. Vergeet niet om een goede beschrijving te geven, waar de video over gaat, want op deze informatie wordt de video gevonden! Er is geen lengtelimiet.

Vimeo 

 • Vimeo is vergelijkbaar aan Youtube en heeft geen lengtelimiet. Het is mogelijk je videopagina volledig naar eigen wens op te maken.

Snapchat 

 • Met een maximale lengte van slechts 10 seconden scoort een grappige tijdelijke of actuele video het hoogst op Snapchat. Tegenwoordig zie je veel video's met een loop. Een loop is het doorlopend afspelen ofwel je video wordt herhaald zodra het einde van de video is bereikt.
 • Op Snapchat moet je je video verticaal opnemen.
 • Jouw video verdwijnt na 10 seconden,Wanneer je de video aan je Story toevoegt zal deze pas na 24 uur verdwijnen.

Mocht je een professionele video willen laten produceren voor verspreiding op social media, en wil je meer gebruik maken van videomarketing, neem dan contact met mij op!

Klik hier om de video af te spelen

Tags: online profilering,social media,online branding

 
   « Tips overzicht