Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  TEKSTSCHRIJVEN - COPYWRITING en meer...

Zelf je website maken... de voor- en nadelen

Naast dat een website je online visitekaartje is, is een goede website ook een essentieel onderdeel voor je marketing. Een optimaal gebouwde, zoekmachine-optimale en prachtig ogende website, wordt beter gevonden door opdrachtgevers en dat leidt logischerwijs tot meer opdrachten of verkopen.
Het is een absolute must dat je nieuwe website snelladend en responsive is, waarmee deze ook goed wordt weergegeven op de beeldschermen van mobiele telefoons en tablets.

Zelf je website maken

 

De voordelen van zelf een website maken

Het mag duidelijk zijn, dat wanneer je zelf een website maakt, het je veel kan schelen in je portemonnee. Door slim gebruik te maken van open source oplossingen zijn de kosten over het algemeen laag.
Je kunt veel leren over online techniek en de (commerciële) mogelijkheden van het internet voor jouw bedrijfsvoering.
Voorheen was een website bouwen een specialistische klus waarvoor je uitgebreide kennis van HTML nodig had. Het gebruikersgemak voor webontwerp is door de jaren heen verbeterd en de webmanagement-handelingen zijn vereenvoudigd, waardoor je (bij een eenvoudige website!) voldoende hebt aan de basiskennis van HTML codes.
Je kunt werken in je eigen tijd, waar en wanneer jij wilt.
Je houdt zelf de controle en je bent niet afhankelijk van je webmaster (ofwel webbouwer).
Wanneer je goed geïnformeerd te werk gaat, heb je in 'no-time' je website online staan.

 

De nadelen van zelf een website maken

Je zult een webadres moeten zoeken en dit webdomein laten registreren en een betrouwbare hostingpartner moeten vinden, voor het huren van webruimte op een server.
Wanneer jij niet genoeg technische kennis hebt, bestaat het gevaar dat je fouten maakt of essentiële zaken over het hoofd ziet.
Wanneer je niets weet over zoekmachine-optimalisatie of wanneer je geen flauwe notie hebt van de mogelijkheden om je website zo in te richten dat deze een hogere ranking zal verkrijgen in de zoekresultaten, doe je tekort aan je eigen online profilering.
Zelf een webontwerp maken en je webpagina's inhoud geven, kost tijd, zeker wanneer je een professionele uitstraling wilt geven aan het resultaat.
Kies jij voor Wordpress?

Er zijn talloze varianten van Content management systemen (CMS) op de markt die particulieren en bedrijven helpen bij het opzetten van een website en het toevoegen van content (= inhoud) vereenvoudigen. Eén van de populairste CMS platformen van de laatste jaren is WordPress, dat vrij verkrijgbaar is (open source), waarvoor talloze gratis templates beschikbaar zijn.

Zelf een website maken met WordPress heeft een aantal voordelen:

Wordpress is zeer flexibel en dankzij een enorme verzameling add-ons kun je eenvoudig allerlei functionaliteiten en plugins toevoegen, waardoor je website er professioneel uitziet. (Er zijn meer dan 25.000 plug-ins beschikbaar!).
Het is vrij eenvoudig in gebruik, is in de Nederlandse taal beschikbaar en je kunt aanpassingen maken die je meteen kunt controleren.
Het gebruik van WordPress heeft echter ook nadelen:

Wanneer WordPress een update heeft, kan deze tegenwoordig automatisch worden geüpdatet, maar add-ons en templates moeten regelmatig gecontroleerd worden op fouten, waar zeker enige technische (web)kennis en verstand van HTML codetaal bij komt kijken.
Het installeren van WordPress op een webserver kan soms een lastige procedure zijn.
Hackers vinden het populaire WordPress aantrekkelijk om op zoek te gaan naar lekken waarmee malware (reclame) verspreid kan worden.
Een WordPress-site kan traag worden als veel verschillende plugins gebruikt worden, of de snelheid wordt negatief beïnvloed wanneer er veel websites op één server draaien.
Zelf een eenvoudige website maken lijkt misschien simpel, maar het eindresultaat kan behoorlijk tegenvallen, omdat je niet beschikt over de juiste technische kennis. Het komt helaas in de praktijk vaak voor dat iemand enthousiast begint met het maken van een nieuwe website, om in de loop van de tijd te ontdekken dat de site niet de gewenste uitstraling of functionaliteit heeft. Dan zit er niets anders op om toch de hulp te vragen van een professionele webbouwer.
Je hebt hiermee tijd verloren en je webmaster moet misschien veel wijzigen in de structuur, de lay-out en de configuratie-instellingen om je website te upgraden naar een professioneel niveau, wat vaak hoge kosten met zich meebrengt.
Waarom zou je ervoor kiezen om je website te laten ontwerpen door een professionele webmaster?

Eigenlijk is er maar één belangrijk nadeel; het laten ontwerpen, bouwen en het installeren van je website is duurder, dan wanneer je dit zelf doet.
Het spreekt voor zich dat je in enige mate afhankelijk bent van je webmaster. Wanneer je iets wilt wijzigen aan je website, zul je contact moeten opnemen en moet je afwachten tot de klus geklaard is, waarbij meestal een faktuur zal volgen.

Een website laten bouwen door een professional heeft veel voordelen:
  • Het àllerbelangrijkste, je wordt volledig ontzorgd en jij kunt je bezig houden met de essentiële zaken... je eigen bedrijf!
  • Wanneer je jouw website door een vakdeskundige laat maken, voldoet het resultaat altijd tot in de details aan professionele normen en krijg je adviezen hoe je optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden.
  • Wanneer jouw webmaster een site maakt met een gebruiksvriendelijk CMS systeem, is deze eenvoudig in gebruik en kun jij zelf bijdragen aan de inhoud van jouw website.
  • Je webmaster houdt de functionaliteiten in het oog. Zodra er iets niet verloopt zoals het zou moeten, is de webmaster je eerste aanspreekpunt en zal hij het probleem oplossen.
    Je hebt geen omkijken naar onderhoud. Updates, plugins en nieuwe functionaliteiten worden door je webmaster bijgewerkt.
    Is er een probleem met de hosting of laadt je website traag? Je webmaster onderneemt actie.
Kies je voor zekerheid en garantie voor een optimale online zichtbaarheid?

Kies je voor zekerheid en garantie, dan kun je het maken van jouw website over laten aan een vakdeskundige, de websitebouwer. Ook het schrijven van de webteksten kun je uitbesteden aan een contentmanager, die beschikt over vakkennis voor wat betreft zoekmachine-optimalisatie.
In veel gevallen (en zeker ook in de mijne) werken wij als web-professionals samen voor een optimaal resultaat!

Lees dit artikel over zoekmachine optimale websites. SEO is één van de belangrijkste factoren voor een optimale online profilering en branding op internet.

In mijn portfolio kun je de voorbeelden zien van websites van CF Consultancy

Heb je al een website gemaakt of laten maken, maar wordt deze niet gevonden in de Google zoekmachine resultaten?
Wellicht kan ik je helpen om zoekmachine optimale webteksten te schrijven!

Ik kan je ook advies geven over je online profilering!

Wil je meer weten over het prijskaartje van een nieuwe professionele en responsive website, neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie!

Bel direct!
bel Paula de Boer

 


Tags: website,tips,visitekaartje

 
   « Tips overzicht