Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  EVENT MARKETING EN PUBLIC RELATIONS en meer...

Hoe verberg je jouw profiel voor gesponsorde verslagen ofwel advertenties op Facebook?

Gesponsorde verslagen zijn advertenties op Facebook waarin de interactie die mensen hebben met een pagina, app of evenement wordt weergegeven voor hun vrienden.
Facebook laat advertenties zien gebaseerd op jouw interesses aan de hand van vrienden van jouw profiel en de bedrijfspagina’s die je leuk vindt. 

Wanneer het bedrijf daarvoor betaalt, kan er een gesponsord bericht ontstaan. Een gesponsord bericht lijkt veel op een ‘normaal’ bericht en is dus op het eerste gezicht lastiger te herkennen als advertentie.

Wanneer je jouw advertentievoorkeuren doorloopt, zul je versteld staan, hoeveel Facebook heeft opgeslagen, om jouw interesses vast te leggen. Het is aanbevolen om regelmatig een opschoning te houden. 
In mijn overzicht kwam naar voren dat ik een hardrock en metal muziekliefhebber ben... Niets is minder waar! Maar omdat ik wel eens gasten in mijn radiouitzending heb, like ik de Facebookpagina uit loyaliteit. 
Uiteraard heb ik deze, door Facebook aangenomen, interesse uitgevinkt! 

Facebook advertenties privacy instellen

 

Wil je niet dat Facebook jouw profiel gebruikt in gesponsorde verslagen? 

Lees hieronder meer over hoe gegevens worden gebruikt om je advertenties te tonen zonder dat adverteerders te weten komen wie je bent, de instellingen waarmee je kunt bepalen welke advertenties je ziet en waarom je een bepaalde advertentie ziet. 

Ik geef je graag een eenvoudige handleiding om je privacy instellingen op Facebook te wijzigen.

Stap 1 – Ga naar ‘instellingen’ op je Facebook profiel 

Stap 2 – Ga naar ‘Facebook Advertenties’

Op de pagina die verschijnt, vind je de accountinstellingen van je Facebook profiel.
Klik om verder te gaan op het icoon ‘je advertentievoorkeuren op Facebook’.

privacyinstellingen hoe verberg je gesponsorde verslagen op Facebook

Je komt nu terecht op de pagina met instellingen voor advertenties.

Stap 3 – Advertenties die je sociale acties bevatten

Advertenties die je sociale acties bevatten zijn de interactie die je hebt gemaakt met Facebookadvertenties. Facebook zegt daarover: "Mensen willen weten wat hun vrienden leuk vinden. Daarom laten we advertenties aan je vrienden zien aan de hand van door jou ondernomen acties, zoals het leuk vinden van een pagina of het delen van een bericht."


Sociale interacties zijn vind-ik-leuks, volgacties, opmerkingen, deelacties, appgebruik, check-ins, aanbevelingen en evenementen waaraan je deelneemt op Facebook. Je kunt aangeven of je vrienden je sociale interacties bij advertenties kunnen zien.
Als je bijvoorbeeld een pagina leuk vindt die een advertentie uitvoert, kan Facebook je vrienden laten weten dat je de pagina leuk vindt als zij een advertentie van de pagina te zien krijgen.
Ps: Als je jonger dan 18 jaar bent, worden je sociale acties niet naast advertenties getoond. Wijzigingen aan wie je sociale acties kan zien, treden pas in werking wanneer je 18 jaar bent.

Ik heb mijn privacy ingesteld op - Niemand -
Beroepsmatig volg ik veel Facebookpagina's die niet direct aansluiten bij mijn persoonlijke interesse, maar content of inspiratie leveren voor mijn opdrachten. Ik wil niet dat mijn naam én foto wordt getoond bij gesponsorde verslagen.
 
Controleer en wijzig alle instellingen in je advertentievoorkeuren die invloed hebben op welke advertenties je te zien krijgt.
Je advertentievoorkeuren beheren
Kun je gesponsorde verslagen of advertenties voorgoed uit je tijdlijn verwijderen?

Nee, helaas! Je kunt een gesponsord bericht verbergen van je nieuwsoverzicht, maar dit geldt dan alleen voor deze specifieke advertentie. Je kunt namelijk rechtstreeks in een advertentie de advertentie verbergen, alle advertenties van de adverteerder verbergen of een probleem met de advertentie melden. Je kunt daarnaast 'Waarom krijg ik dit te zien' selecteren voor meer informatie over waarom de advertentie aan je wordt getoond.
Deze adverteerder zal dan niet meer op je nieuwsoverzicht getoond worden, maar er zal daarvoor in de plaats een andere advertentie getoond worden. De advertentie-inkomsten zijn namelijk het belangrijkste verdienmodel van Facebook.

Wil jij meer privacy op Facebook? Lees dan mijn artikel over vind-ik-leuks verbergen of vriendenlijst verbergen op je Facebook tijdlijn.

 
Mocht je Facebook zakelijk willen inzetten, is het misschien een goed idee om een Facebook Workshop te volgen! 

 

Tags: facebook,socialmedia,tips


Gratis social media advies

Heb je belangstelling voor tips en adviezen voor het gebruik van Social media ?
Je kunt mij volgen op Facebook , Twitter , LinkedIn , op mijn LinkedIn Companypage of op mijn Google Bedrijfspagina.

 
   « Tips overzicht