Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  EVENT MARKETING EN PUBLIC RELATIONS en meer...

Wil jij je vind ik leuks verbergen op Facebook voor je Facebookvrienden?

Vind jij het een prettig idee dat je Facebookconnecties suggesties ontvangen van Facebook om pagina’s te liken, welke jij volgt?

Facebook vraagt namelijk, wanneer je een account maakt, welke interesses je hebt en geeft suggesties van pagina’s in de volgende thema’s Sport, Boeken, Films, TV-Programma’, in de hoop dat je deze gaat volgen. Wanneer jij aangeeft dat je een pagina leuk vindt, krijgt je netwerk daar een melding van en wordt het standaard op je eigen tijdlijn weergegeven.
Op je eigen profielpagina staat bovenin een navigatieknop met ‘Vind ik leuks’, met daarin opgenomen alle Facebookpagina’s die je geliked hebt..
Wanneer je hier op klikt, kun je de privacy-instellingen aan te passen. Vervolgens zie je je favorieten, die je ook kunt instellen. Klik op “bewerken” en je ziet extra opties opduiken.

 


Welke stappen moet je nemen om jouw vind ik leuks te verbergen?

Om jouw vind ik leuks op Facebook niet weer te geven op je profielpagina ga je naar de button MEER en dan klik je in het uitrolvenster op GEDEELTEN BEHEREN.
In het pop-up venster vink je vervolgens ‘vind ik leuk’ uit (of je kiest een ander item, dat je wilt verbergen)

Je kunt checken hoe jouw profiel eruit ziet voor ‘iedereen’ of voor ‘een specifiek persoon’ door te klikken op de 3 stipjes onderaan je Facebook omslagfoto en te kiezen voor ‘weergeven als’.

Facebook weergeven als


Vind ik leuks verbergen in je tijdlijn en in het nieuwsoverzicht van je Facebook connecties.

Om je facebookprivacy te waarborgen, kun je je vind ik leuks voor pagina’s die je volgt verbergen in je eigen Facebook tijdlijn en in het nieuwsoverzicht van je Facebook netwerk.

  • Ga naar je vind ik leuk’s via de tabbladen onder meer, klik op het potloodje om te beheren en kies privacy bewerken.
  • Je kunt kiezen uit openbaar, vrienden, vrienden behalve kennissen, alleen ik of aangepast (waar je een keuze kunt maken uit gespecificeerde vriendenlijsten (wanneer je deze op Facebook aangemaakt hebt!)

Uiteraard krijg de eigenaar van de Facebookpagina wel een melding dat je zijn of haar pagina leuk vindt, maar je netwerk krijgt er geen bericht van.

Wie zien jouw vind ik leuks en reacties op Facebook-updates van je netwerk of van Facebook Pagina’s

Let wel, wanneer jij een vind ik leuk reactie geeft op een update in je persoonlijke Facebooknetwerk, wordt dat getoond aan iedereen die toestemming heeft deze update te bekijken. Hier heb je geen invloed op, want dit wordt vastgesteld door de publiekinstellingen van de plaatser.
Je kunt zien of een update openbaar geplaatst is of gedeeld wordt met een bepaald publiek door boven in het bericht te klikken op het wereldbolletje (openbaar), op het personenicoontje (vrienden of vrienden van vrienden of het radericoontje (aangepast – dit wordt door de plaatser gedeeld met een specifieke groep mensen, maar jij kunt niet zien met wie).
Wanneer je op het duimpje klikt of reageert op een statusbericht op een Facebookpagina, kan iedereen dit zien, want deze zijn altijd openbaar.

Jouw profielfoto niet laten weergeven, maar je foto verbergen bij een Facebookadvertentie

Wanneer je niet wilt dat jouw foto weergegeven wordt in Facebook-advertenties, waarbij zichtbaar wordt dat jij de Facebookpagina (die deze advertentie uitzendt), leuk vindt, kun je dat wijzigen in het navigatievenster van de instellingen onder de knop Advertenties.

Lees voor meer info over advertenties mijn blogartikel over gesponsorde verslagen

Wil jij meer handige tips om je Facebook ervaring te verbeteren, volg mij dan op mijn Facebookpagina of Twitter @PrideandProud of  kijk eens naar mijn andere tips! 

Succes!

 
Mocht je Facebook zakelijk willen inzetten, is het misschien een goed idee om een Facebook Workshop te volgen! 

 

Tags: facebook,socialmedia,tips

 
   « Tips overzicht