Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  SOCIAL MEDIA SUPPORT en meer...

Meer bezoekers op je website... dat betekent meer opdrachten, nietwaar?

Het zal voor jou geen verrassing zijn dat wanneer er meer bezoekers op je website komen, je meer opdrachten of nieuwe klanten krijgt.
Echter, het is statistisch bewezen dat slechts 1% van de bezoekers van jouw site ook daadwerkelijk een opdracht geeft of een dienst of product afneemt. Dit is weinig, maar wees niet teleurgesteld... je kunt dit percentage gunstig beïnvloeden met de juiste marketing-technieken.
Het is de hoogste tijd om hier aandacht aan te besteden. In dit artikel geef ik graag een paar tips om een betere online vindbaarheid te realiseren en je ranking in Google te verhogen.

1. Content- Marketing

Door inhoudelijke artikelen te schrijven over jouw vakgebied, je producten of je diensten, en die online te publiceren, zorg je ervoor dat je je reputatie laat zien, waarmee je je opvalwaarde aanzienlijk verhoogt. (= bloggen)
Iedereen die in de zoekbrowser van Google zoekt op een zoekterm waar jouw expertise mee te maken heeft, zal vroeg of laat één van je artikelen tegenkomen. Wanneer er een call-to-action link is geplaatst kun je direct beginnen met een relatie op te bouwen met je nieuwe klant.
Content- ofwel Artikelmarketing is de meer organische versie van SEO (zie punt 4) waarbij je ongemerkt vindbaar wordt op heel veel verschillende zoekwoorden.

2. Social Media

Social Media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest kunnen je helpen om meer mensen naar je website te trekken. Vooral je vermelding op je Google Mijn Bedrijf account is belangrijk... dit is je online visitekaartje! Geef er veel aandacht aan, zodat je meer zichtbaarheid krijgt in de Google resultaten. Lees hier hoe je jouw bedrijf kunt promoten op Google.

Door interessante updates te plaatsen over jouw bedrijf en door via social mediakanalen een grote schare volgers op te bouwen, kun je potentiële klanten naar je website lokken, wanneer deze updates ofwel berichten direct linken met het artikel, je dienstverlening of je product op je website.
Hoe vaker er vanuit social media platformen geklikt wordt op jouw website, hoe beter je website door Google wordt geïndexeerd, waarmee je simpelweg de ranking naar een hoger niveau tilt.

Wellicht ten overvloede....het is van het grootste belang dat je website en je social media op elkaar is afgestemd, zodat het helder is wie jij bent, wat je doet en waar jouw kwaliteiten liggen.

3. Videomarketing

Door je eigen video’s te publiceren via Youtube, creëer je een extra kanaal om online vindbaar te zijn. YouTube is in eigendom van Google.com en heeft een groot aandeel in de zoekresultaten.
Wanneer jij het geluk hebt dat jouw gepubliceerde video viraal gaat (dit betekent dat een video veelvuldig wordt gedeeld op internet en social media), dan zul je wellicht veel extra bezoekers naar je website genereren. Voor vindbaarheid van jouw video is het van groot belang dat je een goede titel voor je video kiest en de juiste tags meegeeft. Kies uit de woorden waarmee jij denkt dat jouw doelgroep online zoekt. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een live-video streamen op Facebook.

4. Search Engine Optimization

SEO is een Engelstalige term waarmee aangeduid wordt dat een website teksten bevat die zorgen voor extra makkelijke online vindbaarheid. Ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd.
Daarbij draait het om twee dingen: slim gekozen zoekwoorden gebruiken en de juiste websitetechniek om die woorden ook makkelijk ‘leesbaar’ te maken voor de zoekmachines.
Om te scoren met SEO moet je website tegenwoordig responsive zijn, (= te lezen op de beeldschermen van smartphone of tablets) en niet traag laden.
Bij zoekmachine-optimalisatie is het van belang dat je een beeld hebt, of een analyse uitvoert via , welke zoekwoorden jouw doelgroep intikt in Google en dat deze zoektermen voldoende voorkomen op je website (focus je op de content), op de juiste plaats, met gebruik van de juiste webpagina URL, het aanbrengen van kopteksten en met een juiste omschrijving (Metadescription).
Lees mijn tips om hoger te scoren in Google.

Extra tip voor Wordpress gebruikers

Met de superhandige SEO Plug-in van Yoast op je Wordpress Website klim je hogerop in de weergave van de zoekresultaten.
Als je de plug-in SEO van Yoast op je Wordpress website hebt geïnstalleerd en stapsgewijs de SEO adviezen bij ieder bericht en bij iedere webpagina toepast, dan zullen je artikelen en je pagina’s veel hoger in de zoekresultaten verschijnen. Ik heb er een handleiding voor geschreven.
 Downloaden van de plug-in kan hier!

Wil je meer weten over SEO? Ik analyseer jouw online profilering graag!

 

Tags: SEO,zoekmachineoptimalisatie,marketing

Tags: website,tips,visitekaartje


 

Gratis social media advies

Heb je belangstelling voor tips en adviezen voor het gebruik van Social media ?
Je kunt mij volgen op Facebook , Twitter , LinkedIn , op mijn LinkedIn Companypage of op mijn Google Bedrijfspagina.

 
   « Tips overzicht