Tekstschrijven, Personal en Public Relations, Social Media support en Social Media training

  TEKSTSCHRIJVEN - COPYWRITING en meer...

Hoe word je een social media expert?

Wie zijn social media experts? Het overgrote deel is afkomstig uit de sector communicatie, public relations en marketing.
Daarnaast zijn creatieve vaardigheden heel belangrijk, zoals kennis van contentmarketing, multimedia, copywriting en creatief ontwerpen, enz.

In dit artikel geef ik je graag tips hoe je een social media expert kunt worden!

Een expert of specialist worden in een vakgebied of branche begint vaak met een passie.
De inzet die je nodig hebt om toegewijd en gedisciplineerd te blijven, is essentieel om je vak onder de knie te krijgen. Ook het volgen van social media marketing innovaties is relevant om te bepalen wat wel of niet werkt.   
Uiteraard geldt dit ook als je een Social Media Expert ofwel een Social Media Marketing Specialist wilt worden.

Wat doet een social media marketeer?

Marketeers voor sociale media gebruiken traditionele marketingprincipes en 'best practices' voor online media om merken, producten en diensten op de markt te brengen door:

  • Verkeer naar de bedrijfswebsite te leiden om de zichtbaarheid van een merk, product, services of persoon te vergroten.
  • Content te maken met behulp van strategieën zoals Social Media Marketing, social advertising, linkbuilding en social sharing.
  • Social media-analyses te maken en verbeterpunten te identificeren.
  • Strategieën te bedenken om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken, de bestaande demografische gegevens van het publiek te identificeren en de volgersaantallen te laten groeien.
  • Publiek te betrekken en met de doelgroep te communiceren, waarbij vragen van het online publiek naar tevredenheid worden beantwoord.
Hoe belangrijk is social media marketing voor bedrijven?

Social Media groeit in hoog tempo en wordt daardoor steeds belangrijker. Bedrijven en merken zijn constant op zoek naar manieren om Social Media Marketing in te zetten om de doelgroep te bereiken die de producten en diensten afnemen, die zij op de markt brengen.

Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 200 sociale netwerken, met miljarden gebruikers.

Sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest en Instagram worden veel gebruikt in Nederland en België.

Een Social Media expert heeft 4 basisvaardigheden:
  1. Je moet begrijpen hoe sociale mediakanalen werken.
  2. Je moet de doelgroep, hun gedrag, hun verwachtingen, hun behoeften, hun culturele waarden, demografie en geografie kunnen analyseren.
  3. Je moet op een creatieve wijze met tekst en beeld de aandacht van de doelgroep kunnen trekken.
  4. Je moet sociaalvaardig zijn en relaties met de doelgroepen en de belangrijkste beïnvloeders aangaan.

Social media expert

3 stappen om een ​​Social Media Marketing Expert te worden:

Stap 1: Academische kwalificatie

Wil je een baan als social media marketing expert bij een bedrijf? Dan is een bachelordiploma in public relations, marketing, communicatie een extra voordeel.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je geen bachelordiploma of certificering hoeft te hebben. In mijn studietijd (de jaren 80) bestond deze richting nog niet. Ik heb toerisme gestudeerd en heb mijn status als social media expert verworven met passie, zelfstudie, mijn persoonlijke vaardigheden en hard werken.

Stap 2: Kennis en vaardigheden

Leer meer over social media op populaire blogs als Frankwatching, Multiraedt en Marketingfacts en op de blogs van het sociale mediakanaal zelf. Je zult zien dat je leert om de trends in social media te begrijpen en feiten en cijfers kunt analyseren.

Hieronder staan ​​de bronnen die je erg handig zult vinden om kennis en inzichten te krijgen over deze social media kanalen.

Facebook marketing blog  NL
LinkedIn Marketing Blog   ENG
Twitter marketing blog       ENG
Instagram marketing blog NL
Pinterest Marketing Blog   NL
gratis online cursussen van Facebook (Facebook Blueprint);
LinkedIn learning (je kunt een maand op proef deelnemen)
Mijn tips en adviezen over social media en online branding

 

Stap 3: Ervaring

Om een ​​expert te worden in welke discipline dan ook, moet je een aantal jaren relevante ervaring hebben. Kennis opdoen over social media is een kwestie van tijd. Er is genoeg gratis informatie beschikbaar op internet. Niet alleen zijn er blogs die vol staan met informatie, er zijn ook heel veel gratis online social media cursussen die je kunt volgen.

Kies je voor social media support of wil je liever online media advies?

Wanneer je je social media beheer wilt uitbesteden of een online media advies van een social media expert, dan kun je bij mij terecht.
Ik werk als online media consultant, trainer en spreker op het gebied van de volgende social media kanalen: Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest en Google My Business.
Gecombineerd met een gedegen kennis van creatief taalgebruik, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en marketing ondersteun ik bedrijven die aan hun online zichtbaarheid werken. 

Op deze website schrijf ik blogs met tips en adviezen, waarbij ik antwoord geef op de meestgestelde vragen over social media en online branding. 

Wil je professioneel advies over websites, zoekmachineoptimale webteksten, PR, social media of online profilering? Neem dan contact met mij op!

Bel direct!
bel Paula de Boer

 

 
   « Tips overzicht